Moderatör
Prof. Dr. Doğan ATılganProf. Dr. Doğan Atılgan
Ankara Üniversitesi / DTCF Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi
Ankara Üniversitesi Kütüphaneleri / Bilgi Hizmetleri ve Yayınevi Koordinatörü

Sn. Prof. Dr. Atılgan, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nü 1981 yılında bitirdi. Aynı bölümde 1992’da doktor, 2002’de doçent, 2008’de profesör oldu. Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanlığı (1996–2002), Unesco Türkiye Milli Komisyonu Kütüphanecilik, Arşiv ve Dokümantasyon Kurulu Üyeliği (1997-2005), Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı (2001-2009) yaptı. Ankara Üniversitesi elektronik Kütüphanesin kurulması ve geliştirilmesi, Ankara Üniversitesi açık arşivi ve online yayınevinin oluşturulmasını sağladı. Türk Kütüphaneciliği dergisi editörlüğü yaptı. Üniversitemiz dergi editörler kurulu üyesi. Avrupa birliği, DPT ve üniversite kaynaklarınca desteklenen çok sayıda proje yürüttü. TÜBA Açık Ders Malzemeleri Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Üyesi ve DTCF Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesidir.
Konuşmacılar
Krystian-StefanskiSn. Krystian Stefanski
Koordinatör, Batı Avrupa ve Global Pazarlar. İçerik Sağlama Müdürü, Polonya, Baltık Ülkeleri ve Türkiye, De Gruyter Open

Sn. Stefanski, Varşova Bogdan Jański Akademisi Yönetim ve Pazarlama departmanından mezun oldu. Varşova Teknoloji Üniversitesi Üretim Mühendisliği bölümünde ise aynı alanda yüksek lisansını yaptı.

Pazar geliştirme ve yönetim, hizmet ve çözüm satışları, sağlama desteği gibi konularda 10 yılı aşkın satış müdürlüğü ve danışmanlık tecrübesi olan Sn. Stefanski, yayıncılık sektöründeki çeşitli kuruluşlarla yönetimsel ve operasyonel düzeyde önemli işbirlikleri geliştirmiştir.

EKim 2010 tarihinde Versita’ya (Şimdiki adıyla De Gruyter Open) geçmeden önce ABD, Polonya ve Almanya’da yenilenebilir enerji sektöründe görev almıştır.

De Gruyter Open’a 6 yıl önce katılan Sn. Stefanski, bu süre içinde farklı disiplinlerden 150’den fazla süreli yayın için açık erişim anlaşması imzalanmasını sağlamış ve akademik açık erişim yayıncılığı konusunda uzmanlaşmıştır. Şu anda De Gruyter Open’da Batı Avrupa, Almanca ve Fransızca konuşan ülkeler satış ekibini yönetmektedir.
Ralf_Frauke_021014Sn. Frauke Gisela Ralf
Genel Müdür Yardımcısı-Açık Erişim
Georg Thieme Verlag/Thieme Publishers

Thieme’ye açık erişimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılmadan önce Sn. Ralf, Fizik alanında lider konumundaki İngiliz yayınevi Institute of Physics (IOP)’de süreli yayınlar ve açık erişimden sorumlu Kıdemli Müdür olarak görev yaptı. IOP’de çalıştığı sırada Avrupa’da süreli yayınlar konsorsiyumları, ulusal lisans anlaşmaları, dijital arşivler ve Açık Erişim konularında iş modelleri geliştirdi. IOP’den önce ise KNO’da Yayınevi İlişkileri Müdürü, Editions du Seuil’de Satış Temsilcisi, Sciences at Rowohlt Verlag’de ise Editör Yardımcısı posizyonlarında bulunmuştur.
Prof.Dr. Sencer YeralanProf.Dr. Sencer Yeralan
Endüstri Mühendisi / Florida Üniversitesi & Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi

Yaşar Üniversitesi ve University of Florida’da akademisyenliğini sürdüren Sayın Sencer Yeralan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra University of Florida’da Endüstri ve Sistem Mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Doktora süresince Antropoloji alanında da yandal eğitimini tamamlamıştır. University of South Florida, Alanya HEP Üniversitesi, Çanakkale HATSYV Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve University of Missouri-Columbia’da çeşitli akademik düzeylerde çalışmaları olmuştur.

Dr. Yeralan 15 yıl boyunca tam zamanlı fakülte üyesi olarak çalıştığı Missouri Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi ve kadrolu üyesi olduğu Florida Üniversitesinden ayrılarak, özel sektörde endüstriyel otomasyon ve kontrol dalında mesleğini sürdürmüştür. O zamandan bu yana, Florida Üniversitesi tarafından Dr.Yeralan’a bir nezaket pozisyonu verilmiştir.

Dr. Yeralan şu anda İzmir'de Yaşar Üniversitesi'nde Profesör olarak çalışmalarına devam etmektedir. Yaşar Üniversitesi'nde yeni bir doktora programı geliştirmek, uluslararası ve üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesiyle bir think-tank kurulmasına yol açma yönünde faaliyetleri bulunmaktadır.