EaZy Days, temsil ettiğimiz yayınevlerinin elektronik kaynakları konusunda sizleri bilgilendirmek, bu yayınevlerinin elektronik kaynakları ile ilgili yenilikleri sizlerle paylaşmak ve genel olarak elektronik yayımcılık politikaları hakkında paylaşımda bulunmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiğimiz bir etkinliktir.

İlk ikisini İstanbul ve Ankara’da düzenlediğimiz bu etkinliğimizin üçüncüsünü Swissõtel Büyük Efes İzmir’de 3 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdik.

Bilgiye erişime yeni bir boyut kazandıran “Açık Erişim” tüm dünyada pek çok tarafıyla ele alınmakta ve tartışılmaktadır. Biz de bu yıl konuya hem kütüphaneler hem de yayınevleri tarafından bir bakış gerçekleştirmek ve bu vesile ile camiamıza bir katkı sağlamak amacıyla toplantımızın temasını “Açık Erişim – Kullanıcılar Ne Bekliyor? Yayınevleri Ne Sunuyor?” olarak belirledik.

Seminerimiz EaZy Solutions Şirket Müdürü Sn. Sıtkı Aktaş’ın giriş sunumuyla başladı. Ardından temsilciliği yaptığımız yayınevlerinden Bioscientifica, Cambridge University Press, De Gruyter, JSTOR, Oxford University Press, SAGE ve Thieme’nin sunumlarıyla etkinliğimiz devam etti. Yayınevlerimiz sunumlarında “Açık Erişim” temasına değinirken, aynı zamanda yayınevlerine dair son gelişmeleri ve geliştirdikleri kaynakları hakkında katılımcılarımızı bilgilendirdiler. Son olarak Sn. Prof. Dr. Doğan Atılgan’ın moderatörlüğünde, konuşmacılarımız Sn. Krystian Stefanski, Sn. Uwe Stehle, Sn. Prof. Dr. Sencer Yeralan’ın konuyla ilgili değerli katkılarını sunduğu ve Açık Erişim dünyasındaki son gelişmeler ile katılımcılarımız arasında fikir paylaşımında bulunduğu bir panel düzenledik. Etkinliğimiz gala yemeği ile sona erdi.

Her yıl farklı illerde düzenlediğimiz ve bu vesileyle Türkiye çapındaki çoğu üniversiteye ulaşmayı hedeflediğimiz EaZy Days etkinliklerimize katılan herkese ilgisinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek dileğiyle!