BAS STRAUB
Bas Straub, Algemene Hogeschool Amsterdam “Bilimsel Yayınların Yönetimi ve Pazarlanması” bölümünden mezun oldu. Akademik iletişim alanındaki kariyerine başlamadan önce 5 yıl süreyle KLM Royal Dutch Havayolları’nda uçak içi eğlence sistemlerinden sorumlu olarak çalıştı. 13 yıl görev yaptığı Elsevier yayınevinde Pazarlama Müdürü pozisyonu ile başlayıp zaman içeriside yayıncılık alanına kayarak Munih’deki Almanya Ofisinin yayıncılık departmanı müdürlüğü pozisyonuna geçti. Daha sonra, gelişmekte olan pazarlarda pazar ve ürün geliştirme departmanında direktör olarak görev yaptı.

Bas, daha sonra bilimsel yayıncılık alanında danışmanlık, editörlük ve eğitim alanlarında uzmanlaşan Magknowlia şirketini kurdu. Aynı zamanda “APE pre-conference day” organizatörlüğünü yapmakta ve 2012 yılından beri de in STM’s Intensive Journal Course içinde yer almaktadır.
Prof. Dr. Yaşar TontaProf. Dr. Yaşar Tonta
Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Bilgi ve Belge Yönetimi (BBY) Bölümü öğretim üyesidir. Bilgi erişim, bilgi mimarisi, bilgi sistemleri tasarımı, ağa dayalı bilgi hizmetleri, dijital kütüphaneler, elektronik yayıncılık, açık erişim, bibliyometri ve kültürel miras ilgi alanları arasındadır. Geçmişte TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) kurucu müdürü, HÜ BBY Bölümü Başkanı, NATO Araştırma ve Teknoloji Örgütü (R&TO) Bilgi Yönetimi Komitesi’nin (BYK) seçilmiş başkanı ve BYK’nin Elektronik Bilgi Yönetimi Seminer Dizisinin yöneticisi olarak görev yapmıştır. Avrupa Komisyonu (en son MedOANet ve PASTEUR4OA projeleri) ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerde görev almıştır. Çalışmaları çeşitli dergilerde yayımlanmış, Türk Kütüphaneciliği ve Bilgi Dünyası adlı dergilerin editörlüğünü yapmıştır. Information Development ve LIBER Quarterly dergileri de dahil olmak üzere çeşitli dergilerin editoryal (danışma) kurullarında görev yapmaktadır. HÜ Bilim Ödülünü almıştır (2010).

Halen UNESCO Türkiye Dünya Belleği Komitesi’nin Başkan Vekilidir. Bilgibilim ve Teknoloji Derneği (ASIS&T) de dahil çeşitli derneklerin üyesidir ve IMCW (2007- ), ELPUB (2011), ICKM (2014) ve ISSI (2015) gibi çeşitli uluslararası konferansların Düzenleme ve Program Komitelerinde yer almıştır. Kütüphanecilik ve Bilgi Araştırmaları konusundaki eğitimini HÜ (lisans ve yüksek lisans), Galler Üniversitesi (yüksek lisans) ve Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesinde (doktora) tamamlamıştır. Daha fazla bilgi için bkz. Link.
Prof. Dr. Bülent KarasözenProf. Dr. Bülent Karasözen
Bülent Karasözen 1968-1974 yılları arasında Berlin Teknik Üniversitesinde Makine Mühendisliği öğrenimi görmüş, 1982 yılında aynı Üniversite’de Sistem ve Kontrol Teorisi konusunda doktorasını tamamlamıştır. 1982 yılından itibaren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Prof. Dr. B. Karasözen’in araştırma alanları bilimsel hesaplama, dinamik sistemler, sven iyileme konularını kapsamaktadır. ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü’nün kurucularından olan Prof. Karasözen, halen bu Enstitü’nün Müdürüdür.

Yurtdışında Darmstadt, Cenevre, Rostov on Don, Carnegie Mellon, Rice üniversitelerinde uzun süreli ziyaretlerde bulunmuş, TÜBİTAK, NSF, DAAD, Volkswagen projeleri yöneticiliklerinde bulunmuş, çok sayıda uluslararası konferans ve yaz okulu düzenlemiştir.

Bu görevlerinin dışında 1993-2007 yılları arasında ODTÜ Kütüphanesi Daire Başkanlığı görevinde bulunmuş, 2001-2007 yılları arasında Türkiye’deki ilk kütüphane konsorsiyumu olan ANKOS(Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)nun başkanlığını yürütmüştü.